Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm
Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm Azobé planken kopmaat 15x4cm
Azobé planken kopmaat 15x4cm
0 Review | Review toevoegen
Prachtige geschaafde azobé hardhouten planken met een kopmaat van 15x4cm. Verkrijgbaar in de lengtes 200 & 250cm. Prijs per m1: €10,00

Artikelnummer

HP154

Gewicht   

14,000 KG

Verzendkosten

€ 75,00

Standaard levertijd

Levering 2-6 werkdagen/Ophalen geen levertijd

€ 25,00
€ 20,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Azobé is een bijzonder harde, zeer duurzame houtsoort. Azobé heeft een paarsbruine kleur en is afkomstig van Lophira alata Banks ex Gaertn.f. (familie Ochnaceae). De boom komt voor in West- en Midden-Afrika en wordt tot 60 meter hoog.

Het wordt vooral gebruikt voor zware constructies die niet alleen weer en wind moeten doorstaan, maar ook grote krachten moeten opvangen zoals sluisdeuren en palen waar schepen tegenaan kunnen varen (dukdalvenremmingwerken e.d.). In Nederland en België wordt azobé niet aangevreten door paalworm. Ook wordt het voor steigerdelen gebruikt en overal waar een zeer vaste duurzame houtsoort benodigd is zoals fundatiepalen en -regels. Maar ook in afscheidingen van vlechtmatten en schoeiingen wordt het toegepast, alsmede als tuinhout, pergola's en vlonders.

Azobé is zwaar: meestal zal het in water zinken. Het hout is vaak erg kruisdradig, draaihartig en warrig van nerf. Daardoor is het haast niet te kloven. Het is vaak te hard om te spijkeren, vaak wordt het met fretbouten aan elkaar gezet, beide handelingen worden zeer vereenvoudigd door eerst voor te boren. 

Andere namen waaronder deze houtsoort bekend is zijn onder andere Ekki en Red Ironwood (Engels sprekende landen) en Bongossi (Duitsland).

Bron: Wikipedia®

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.