Hardhouten planken kopmaat 150x20mm Basralocus
Hardhouten planken kopmaat 150x20mm Basralocus
1 Review | Review toevoegen
Mooie hardhouten planken van Basralocus hout. Kopmaat is 150x20mm en verkrijgbaar in 200, 250, 300, 350, 400cm lengte. Prijs per m1: €5,00

Artikelnummer

BP152B

Gewicht   

7,000 KG

Verzendkosten

€ 75,00

Standaard levertijd

Levering 2-6 werkdagen/Ophalen geen levertijd

€ 10,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Basralocus of Angélique is de commerciële naam voor de botanische soort Dicorynia guianensis Amsh. Zij behoort tot de familie van de Leguminosae – Caesalpiniaceae en komt uit de tropische bossen van Suriname, Frans-Guyana en Brazilië. 

Het kernhout is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I). Het hout bevat een combinatie van inhoudsstoffen en kiezel, die het niet alleen zeer duurzaam maakt, maar ook goed bestand tegen paalworm. Basralocus is ook bestand tegen zuren.

Het kernhout kleurt van goud over roestkleurig tot purperbruin, en heeft een bruinrode gloed. Het spinthout is lichtgrijs. Basralocus heeft meestal een rechte draad, soms een kruisdraad of een warrige draad. Op kwartier gezaagd vertoont het hout vaak strepen. Op dosse zijn dat duidelijke vlammen die de parenchymbandjes nog extra accentueren. Glad afgewerkt heeft Basralocus een vrij hoge glans.

Sorteren op:

Review toevoegen
Jacqueline - 25-01-2023 09:34

Planken zijn goed. Maatvast.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.