Damwand planken azobé 40mm
0 Reviews | Review toevoegen

Prachtige geschaafde damwand planken van azobé hout. Vallende breedtes minimaal 15cm tot zelfs 35cm. Beschikbare lengtes: 250 en 350cm. Prijs per m2: €50,00

Artikelnummer

DA40 

Gewicht   

0,000 KG

Verzendkosten

€ 75,00 

Standaard levertijd

Levering 2-6 werkdagen / Ophalen geen levertijd

€ 125,00
Prijs per oppervlakte

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Let op! Wij rekenen altijd minimaal 1 strekkende meter per lengte. Als u dus bijvoorbeeld de planken van 250cm lengte besteld, besteld u 1 meter beschoeiing van deze planken, wat dan dus 2,5m2 aan planken is.

Azobé
 is een bijzonder harde, zeer duurzame houtsoort. Azobé heeft een paarsbruine kleur en is afkomstig van Lophira alata Banks ex Gaertn.f. (familie Ochnaceae). De boom komt voor in West- en Midden-Afrika en wordt tot 60 meter hoog.

Het wordt vooral gebruikt voor zware constructies die niet alleen weer en wind moeten doorstaan, maar ook grote krachten moeten opvangen zoals sluisdeuren en palen waar schepen tegenaan kunnen varen (dukdalvenremmingwerken e.d.). In Nederland en België wordt azobé niet aangevreten door paalworm. Ook wordt het voor steigerdelen gebruikt en overal waar een zeer vaste duurzame houtsoort benodigd is zoals fundatiepalen en -regels. Maar ook in afscheidingen van vlechtmatten en schoeiingen wordt het toegepast, alsmede als tuinhout, pergola's en vlonders.

Azobé is zwaar: meestal zal het in water zinken. Het hout is vaak erg kruisdradig, draaihartig en warrig van nerf. Daardoor is het haast niet te kloven. Het is vaak te hard om te spijkeren, vaak wordt het met fretbouten aan elkaar gezet, beide handelingen worden zeer vereenvoudigd door eerst voor te boren. 

Andere namen waaronder deze houtsoort bekend is zijn onder andere Ekki en Red Ironwood (Engels sprekende landen) en Bongossi (Duitsland).

Bron: Wikipedia®

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Anderen bekeken ook