Steenschotten 140x110x4cm Azobé/Kunststof
2 Reviews | Review toevoegen

Supergave steenschotten van azobé hardhout in de maat 140x110x4cm. Let op! Deze schotten hebben een kunststof laagje wat er niet af kan.

Gewicht   

70,000 KG

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 35,00
€ 30,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1824

Dit product heeft een minimale afname aantal van 4

Aantal: 
Bestellen

Steenschotten worden in ambachtelijke steenfabrieken gebruikt om de stenen die gebakken zijn, uit te laten harden en drogen in de speciaal daarvoor bestemde droogkamers. Door de constante warmte en vochtigheid hebben de steenschotten een mooie verweerde uitstraling.

Steenschotten zijn standaard samengesteld uit diverse planken, die met een mes en groef verbinding, een metalen C-profiel of de korte zijden en (meestal) een draadeind die er dwars doorheen gaat, en de planken bij elkaar houdt. Hierdoor ontstaat een zéér sterke constructie, die uitermate geschikt is om langdurige en duurzaam te gebruiken, als terras, vloer, schutting of wat u maar wilt.

De steenschotten worden eens per 2-5 jaar vervangen door de steenfabrieken, omdat de oppervlaktes dan te ruw worden om de stenen op te drogen, echter zijn ze de dan juist perfect te gebruiken als vloer. Doordat de steenschotten redelijk ruw zijn, worden ze ook helemaal niet glad bij nat gebruik. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om de steenschotten zo glad te maken als u zelf zou willen, wij raden hiervoor het gebruik van een parketschuurmachine aan, waarmee u de steenschotten nadat u deze gelegd heeft, makkelijk en snel kunt schuren.

Doorgaans worden steenschotten gemaakt van 3 houtsoorten, te weten:

  • Grenen Hout   redelijk duurzaam (levensduur 5-10 jaar)*
  • Lariks Hout redelijk tot zéér duurzaam (levensduur 10-25 jaar)*
  • Azobé Hout(hardhout) zéér duurzaam (levensduur > 25 jaar)*
*Uiteraard kunnen geen rechten ontleend worden aan deze levensduur en is dit sterk afhankelijk van weersinvloeden, constructie en gebruik.

Let op! Het gaat bij steenschotten altijd om gebruikte producten. De getoonde afbeelding(en) zijn een indicatie en kunnen afwijken van het daadwerkelijke product. Bij twijfel adviseren we om eerst even te komen kijken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Kok - 01-08-2020 22:42

Hele mooie partij van 28 van deze steenschotten gebruikt om terras te realiseren. De beton grijze kunststof toplaag is echt heel mooi en bij regen niet glad!

J.M.Kok - 11-07-2020 22:23

Afgelopen dagen rondom onze caravan deze Azobe steenschotten met betonkleurige / lichtgrijze kunststof toplaag gebruikt om terras te maken. Hierbij de gevingerlaste (meranti?) hardhouten onderliggers en Okan hardhouten palen onder gebruikt. Een hele mooie partij (28X) gekregen die ik allemaal heb kunnen gebruiken.
Wel zijn de in de maat 140 cm x 110 cm niet alleen te tillen maar als ze liggen verschuiven ze ook niet meer. Zo zwaar!
Bij regen is de toplaag inderdaad niet glad wat echt een voordeel is.