Douglas Vlonderplanken 2400x138x26mm
0 Reviews | Review toevoegen

Prachtig geschaafde vlonderplanken van douglashout met een kopmaat van 26x138mm. Aan 2 kant te gebruiken, met aan de ene kant een grove ribbel en aan de andere kant een fijne ribbel. Op dit moment all

Gewicht   

4,500 KG

€ 6,75
€ 4,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Duurzaamheid
Douglas hout valt in duurzaamheidklasse 3. Dit betekent dat het een matig-goede duurzame houtsoort is die 10-15 jaar mee kan gaan. Grondcontact dient daarbij wel ten allen tijden vermeden te worden.  Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidklasse 5.  Hout wordt ingedeeld in 5 duurzaamheidklassen, hoe hoger hoe sneller het bij buitentoepassing rotting vertoond. Duurzaamheidklasse 1 is bijvoorbeeld Azobé. 

De verhoogde duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan het hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Kernhout heeft in tegenstelling tot spinthout gunstige duurzame eigenschappen. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd. Een schimmel die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden heeft door deze eigenschappen minder vat op het hout waardoor het langer meegaat.

Kleur
Het kernhout van Douglas heeft vers een licht geelrood tot geelbruine kleur die aan licht en lucht op den duur verkleurt tot oranjeachtig geelbruin. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.