Steenschotten 150x110x5 Lariks
2 Reviews | Review toevoegen

Mooie grote en nette steenschotten in de maten 150x110x5cm. Een oppervlakte van maar liefst 1,65m2 per stuk. Deze steenschotten hebben geen draadeinden erdoor.

Gewicht   

55,000 KG

Standaard levertijd

1 - 5 werkdagen

€ 25,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Steenschotten worden in ambachtelijke steenfabrieken gebruikt om de stenen die gebakken zijn, uit te laten harden en drogen in de speciaal daarvoor bestemde droogkamers. Door de constante warmte en vochtigheid hebben de steenschotten een mooie verweerde uitstraling.

Steenschotten zijn standaard samengesteld uit diverse planken, die met een mes en groef verbinding, een metalen C-profiel of de korte zijden en (meestal) een draadeind die er dwars doorheen gaat, en de planken bij elkaar houdt. Hierdoor ontstaat een zéér sterke constructie, die uitermate geschikt is om langdurige en duurzaam te gebruiken, als terras, vloer, schutting of wat u maar wilt.

De steenschotten worden eens per 2-5 jaar vervangen door de steenfabrieken, omdat de oppervlaktes dan te ruw worden om de stenen op te drogen, echter zijn ze de dan juist perfect te gebruiken als vloer. Doordat de steenschotten redelijk ruw zijn, worden ze ook helemaal niet glad bij nat gebruik. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om de steenschotten zo glad te maken als u zelf zou willen, wij raden hiervoor het gebruik van een parketschuurmachine aan, waarmee u de steenschotten nadat u deze gelegd heeft, makkelijk en snel kunt schuren.

Doorgaans worden steenschotten gemaakt van 3 houtsoorten, te weten:

  • Grenen Hout, redelijk duurzaam (levensduur 5-10 jaar)*
  • Lariks Hout, redelijk tot zéér duurzaam (levensduur 10-25 jaar)*
  • Azobé Hout(hardhout), zéér duurzaam (levensduur > 25 jaar)*
*Uiteraard kunnen geen rechten ontleend worden aan deze levensduur en is dit sterk afhankelijk van weersinvloeden, constructie en gebruik.

Let op! Het gaat bij steenschotten altijd om gebruikte producten. De getoonde afbeelding(en) zijn een indicatie en kunnen afwijken van het daadwerkelijke product. Bij twijfel adviseren we om eerst even te komen kijken.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Maarten - 09-09-2019 19:52

Keurige levering, op afgesproken tijd, mooie kwaliteit (voor zover het vergelijk te maken is bij een eerste keer bestellen). Maat is wel 150, maar de 110 was een ca 112. Gelukkig is Lariks heel goed zaagbaar, wel even de ca 15 cm lange torx schroeven eruit halen!. Ik vermoed dat die om iedere plank geschroefd zijn ipv de dan en inderdaad niet aanwezige draadeind. Terras vloer ligt er al in, nu nog het schuren avontuur (korrel 120, met parket schuur machine)
Aan te bevelen (voor sterke personen)

M. Balziri - 04-07-2019 16:25

Goede steenschoten, snel geleverd ook.