Cloeziana Vlonderplanken kopmaat 28x145mm TOPKWALITEIT
2 Reviews | Review toevoegen

Werkelijk prachtige vlonderplanken in de houtsoort Cloeziana, duurzaamheidsklasse 1. Kopmaat: 28x145mm, dus 14,5cm breed en 2,8cm dik. Verkrijgbaar in de lengtes: 205cm, 245cm, 265cm, 305cm, 345cm, 36

Gewicht   

0,000 KG

€ 9,95
€ 6,50
Prijs per m1 (strekkende meter)

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Cloeziana hout is licht geel tot bruin hardhout uit Zuid-Afrika. Met een duurzaamheidsklasse I is Cloeziana hardhout zeer duurzaam te noemen. Ook de sterkteklasse is zeer positief van Cloeziana hout. Het kernhout is vaal geelbruin, terwijl het spinthout licht gelig is. Het meeste Cloeziana wordt geleverd met ingesloten hart. Hartsporen kunnen naar buiten toe treden en zullen getolereerd moeten worden. Het dikteverloop is circa 10mm per meter. Cloeziana hout is van oorsprong afkomstig uit Australië en is in Zuid-Afrika aangeplant. Deze houtsoort is geliefd om zijn snelle groei in de eerste 12 jaar en de kaarsrechte cilindrische stam.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Herwin - 10-11-2018 21:07

Prachtige dikke planken met een erg mooie nerf. Ik heb zelf de stijger van ca 45m2 volledig gelegd met de Cloeziana steigerplanken van houthandel woerden. Heb veel research gedaan en diverse houtsoorten bekeken. Ik had er ca 12 jaar Bankirai opliggen die op zich nog wel goed waren, maar daar waar de steiger onder de boom lag was de geribbelde bovenkant van het Bakirai een stuk minder mooi geworden. En toen de steiger een stuk groter werd heb ik besloten het hele dek maar te vernieuwen. In de zoektocht gestoten op deze Cloeziana planken. Er is als dekhout weinig informatie te vinden (wel als steigerpalen) hoe het zich houdt, maar het de gok toch maar genomen. En ik ben tot nu toe erg tevreden. De hele steiger ziet er prachtig uit. Maar ook is hout erg hard. Omdat het onder de bomen een stuk vochtiger blijft, heb ik de vlakke kant boven gelegd (zowel voor de gladheid and ook voor het behoud van de bovenzijde van de planken) en heb ik de planken 2x met hardhoutolie behandeld. Daar wordt het iets donkerder van (en nog ooier). Ik heb binnenkort weer 20m2 nodig, dus denk dat ik dan weer Clouziana neem.

Piet Snel - 22-06-2018 11:25

De mooiste planken die ik in mijn leven gezien heb!