Steenschotten 140x110x5 Kastanjehout 5 1
Steenschotten 140x110x5 Kastanjehout
Reviews | Review toevoegen

Zéér mooi partij steenschotten in de maat 140x110x5cm, gemaakt van eersteklas kastanjehout. Net geen hardhout, maar erg duurzaam, duurzaamheidsklasse II.

Gewicht   

0,000 KG

€ 25,00
Prijs per stuk

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Aantal: 
Bestellen

Steenschotten worden in ambachtelijke steenfabrieken gebruikt om de stenen die gebakken zijn, uit te laten harden en drogen in de speciaal daarvoor bestemde droogkamers. Door de constante warmte en vochtigheid hebben de steenschotten een mooie verweerde uitstraling.

Steenschotten zijn standaard samengesteld uit diverse planken, die met een mes en groef verbinding, een metalen C-profiel of de korte zijden en (meestal) een draadeind die er dwars doorheen gaat, en de planken bij elkaar houdt. Hierdoor ontstaat een zéér sterke constructie, die uitermate geschikt is om langdurige en duurzaam te gebruiken, als terras, vloer, schutting of wat u maar wilt.

De steenschotten worden eens per 2-5 jaar vervangen door de steenfabrieken, omdat de oppervlaktes dan te ruw worden om de stenen op te drogen, echter zijn ze de dan juist perfect te gebruiken als vloer. Doordat de steenschotten redelijk ruw zijn, worden ze ook helemaal niet glad bij nat gebruik. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om de steenschotten zo glad te maken als u zelf zou willen, wij raden hiervoor het gebruik van een parketschuurmachine aan, waarmee u de steenschotten nadat u deze gelegd heeft, makkelijk en snel kunt schuren.

Doorgaans worden steenschotten gemaakt van 3 houtsoorten, te weten:

  • Grenen Hout   redelijk duurzaam (levensduur 5-10 jaar)*
  • Lariks Hout redelijk tot zéér duurzaam (levensduur 10-25 jaar)*
  • Azobé Hout(hardhout) zéér duurzaam (levensduur > 25 jaar)*
*Uiteraard kunnen geen rechten ontleend worden aan deze levensduur en is dit sterk afhankelijk van weersinvloeden, constructie en gebruik.

Let op! Het gaat bij steenschotten altijd om gebruikte producten. De getoonde afbeelding(en) zijn een indicatie en kunnen afwijken van het daadwerkelijke product. Bij twijfel adviseren we om eerst even te komen kijken.
 

Review toevoegen

Bedankt voor uw review! Deze zal spoedig zichtbaar zijn op onze website.

Willem -

Kastanje hout is mooi hout. Het voelt keihard (duurzaam) aan en bij het zagen merk je dat. De schotten zijn niet kaarsrecht wat je merkt bij het in verband leggen. De levering ging uiteindelijk goed maar kende wat opstart problemen doordat door de houthandel de datum aan een verkeerde dag had gekoppeld. Uiteindelijk, na wat heen en weer bellen, kreeg ik de schotten ruim voor de gewenste tijd.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews