Steenschotten 113x120x5 Grenen 5 2
Steenschotten 113x120x5 Grenen
Reviews | Review toevoegen

Leuke grenen steenschotten in de maat 113x120x5cm met draadeinden dwars door. De ijzeren randen zitten bij deze schotten op de 120cm kant.

Gewicht   

45,000 KG

€ 20,00
€ 16,00
Prijs per stuk

 

Dit product heeft een minimale afname aantal van 10

Aantal: 
Bestellen

Steenschotten worden in ambachtelijke steenfabrieken gebruikt om de stenen die gebakken zijn, uit te laten harden en drogen in de speciaal daarvoor bestemde droogkamers. Door de constante warmte en vochtigheid hebben de steenschotten een mooie verweerde uitstraling.

Steenschotten zijn standaard samengesteld uit diverse planken, die met een mes en groef verbinding, een metalen C-profiel of de korte zijden en (meestal) een draadeind die er dwars doorheen gaat, en de planken bij elkaar houdt. Hierdoor ontstaat een zéér sterke constructie, die uitermate geschikt is om langdurige en duurzaam te gebruiken, als terras, vloer, schutting of wat u maar wilt.

De steenschotten worden eens per 2-5 jaar vervangen door de steenfabrieken, omdat de oppervlaktes dan te ruw worden om de stenen op te drogen, echter zijn ze de dan juist perfect te gebruiken als vloer. Doordat de steenschotten redelijk ruw zijn, worden ze ook helemaal niet glad bij nat gebruik. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om de steenschotten zo glad te maken als u zelf zou willen, wij raden hiervoor het gebruik van een parketschuurmachine aan, waarmee u de steenschotten nadat u deze gelegd heeft, makkelijk en snel kunt schuren.

Doorgaans worden steenschotten gemaakt van 3 houtsoorten, te weten:

  • Grenen Hout   redelijk duurzaam (levensduur 5-10 jaar)*
  • Lariks Hout redelijk tot zéér duurzaam (levensduur 10-25 jaar)*
  • Azobé Hout(hardhout) zéér duurzaam (levensduur > 25 jaar)*
*Uiteraard kunnen geen rechten ontleend worden aan deze levensduur en is dit sterk afhankelijk van weersinvloeden, constructie en gebruik.

Let op! Het gaat bij steenschotten altijd om gebruikte producten. De getoonde afbeelding(en) zijn een indicatie en kunnen afwijken van het daadwerkelijke product. Bij twijfel adviseren we om eerst even te komen kijken.
 

Review toevoegen

Bedankt voor uw review! Deze zal spoedig zichtbaar zijn op onze website.

Akerboom -

Wat een klantvriendelijkheid! De steenschotten zijn met de vorkheftruck in mijn bestelbus geplaatst. Dat scheelde toch mooi 12x 45 kilo sjouwwerk. Het resultaat op ons dakterras is verrassend. Erg mooie uitstraling en een 'grote stappen, snel klaar' methode om een geweldig terras te creëren.

G. Benschop -

deze schotten gekocht om een schutting te maken, ben zelf met een aanhanger naar Houthandel Woerden gereden en de schotten werden netjes op mijn aanhanger gezet.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews